zondag 17 juni 2007

Conceptontwikkelaars

Daniëlla

Bij het zoeken naar een conceptontwikkelaar kwam ik al snel Harry Roetert tegen. Deze bekende conceptontwikkelaar doet zijn werk met een creatieve kijk. Naar conceptontwikkelaar is hij ook kunstenaar. Door zijn creativiteit is hij in staat telkens nieuwe concepten te vinden en deze te ontwikkelen. Zijn werk bestaat voornamelijk uit het opstellen van internetstrategiën, keuzes maken uit types websites, het opzetten van webstructuren, projecten begeleiden bij een bouwproces en het opzetten van organisatie structuren. Roetert is een veel gevraagd conceptontwikkelaar omdat hij de concepten niet alleen ontwikkeld, hij begeleid ook de loop van de concepten gedurende een langere periode. Mocht de ontwikkeling van een concept niet goed lopen, zorgt Harry Roetert voor een nieuwe, soepelere ontwikkeling die beter bij het concept past. Door zijn kennis treed hij vaak op als coach om mensen te begeleiden tijdens de lancering van het concept.

Gabriëlle

Een bekende Nederlandse concept ontwikkelaar is Joop van de Ende. Hij is bekend van vele televisie programma’s en musicals. Hij is vooral concept ontwikkelaar van succesvolle televisieprogramma’s zoals; de playbackshow, de sounsmixshow, de surpriseshow en goede tijden slechte tijden. Van de Ende richtte samen met John de Mol, het productie bedrijf Endemol op. Het bedrijf was verantwoordelijk voor het ontstaan en succes van het concept Big Brother. Het programma was in meerde landen een groot succes. Joop van de Ende is weliswaar alleen een concept ontwikkelaar, op het gebied van televisie, maar toch een succesvolle conceptontwikkelaar.

Richtsje

Een vrij nieuwe conceptontwikkelaar is Mark kooij. Hij heeft in 2004 op de huishoud beurs zijn fruitty geintroduceerd. Dit is een handig product om kinderen appels mee te geven naar school want kinderen eten de appel met dit hulpstuk een stuk makkelijker. Hij kwam op de nominatie voor "De Nederlandse Designerprijs". Ik heb deze conceptontwikkelaar gekozen omdat ik graag een nederlandse wilde benoemen en deze dus vrij nieuw is. Op zijn CV staan opdrachten zoals cocacola en snsbank. Hij heeft dus al met grote bedrijven gewerkt.

Geen opmerkingen: