zondag 17 juni 2007

Logische trendvoorspelling

Daniëlla

Een logische voorspelling voor een komende trend is dat de tv programma’s over de normale mensen waarin mensen zich kunnen exposeren extremer worden. Binnen enkele jaren zullen er veel programma’s op tv te zien zijn waarin mensen raardere dingen doen om aandacht te krijgen. Deze programma’s zullen aanstekelijk werken waardoor mensen elkaar gaan proberen te overtreffen. Het exposeren van jezelf kan erg extreem worden en mensen zullen veel extreme dingen gaan doen om in de publiciteit te komen.

Gabriëlle

Vandaag de dag is het milieu en haar vervuiling een issue, en daarmee ook een trend. Alles wordt nu al milieu vriendelijk en mensen worden gewezen op hun milieu vervuilende gedrag. Er zijn vele producten en diensten het leven in geroepen om zo duurzaam mogelijk met het milieu om te gaan.
De trend die ik voor de toekomst verwacht zijn milieu vriendelijke op zonne-energie bewegende autootjes zijn. Deze zijn al in de ontwikkeling en enkele nog niet geslaagde varianten zijn op de markt, maar ik denk dat er in de toekomst heel veel mensen gebruik van gaan maken. Het is goedkoper omdat je geen brandstof gebruikt en ze zijn kleiner waardoor men zich makkelijker in de stad kan bewegen.

Richtsje

Gezien de trends als eigen websites en youtube, dit staat allemaal in het teken van zelfpromotie, is het niet meer dan logisch dat de TV en printmedia ook deze kant op gaan. Programma’s waarin jij bepaald wat er te zien is, of hoe het verhaal zal lopen.
Er zijn nu al programma’s waarin een “eigen onderdeel” zit. Onderdelen waarin de gewone mens aan bod komt. In de toekomst zal dit meer uitgebreid worden. Dan zullen er hele programma’s op deze manier worden gevuld.
Ook printmedia zoals tijdschriften kunnen makkelijk inhaken op zelfpromotie. Ook in deze vorm van media wordt al ingegaan op de gewone mens, maar dit wordt beperkt tot een aantal pagina’s per tijdschrift. In de toekomst zullen mensen meer de kans krijgen voor zulke pagina’s. Ook zal de gewone mens waarschijnlijk meer over de algemene inhoud van tijdschriften te zeggen krijgen.
Het is best lastig om trends te voorspellen. Er zal toch iemand met het idee moeten beginnen. Dit zou goed een vooraanstaande trendwatcher kunnen zijn, maar ook een zakenman/vrouw met een goed idee. Dit blok hebben moesten wij leren voorspellen als trendwatcher.

Geen opmerkingen: