zondag 17 juni 2007

Voorbeeld van een fout concept

Daniëlla

Een fout concept is het idee dat mensen katoenen zakkan moeten gaan gebruiken voor de boodschappen in plaats van plastic zakken. Dit is ontstaan uit het idee om bewuster met het milieu om te gaan. Het concept had geen duidelijk promotieplan en sloeg daarom abslouut niet aan bij het grote publiek. Als men katoenen zakjes wil gaan verkopen in plaats van de plastic zakjes, moeten mensen eerst overtuigd worden dat dit daadwerkelijk beter is voor het milieu en daarbij waarom zij daaraan mee zouden moeten doen. Het idee van de katoenen boodschappen tassen is geen trend geworden terwijl het uit goede bedoelingen is geprobeerd. Een duidelijk voorbeeld van een fout concept.

Gabriëlle

De kindermobiele telefoon

Een concept dat nooit is doorgebroken is het gebruik van mobiele telefoons voor kinderen. De zogenaamde kindermobiele telefoons. Deze mobiele telefoons zijn simpel in gebruik en hebben maar een beperkt aantal bel opties. In de telefoon passen maar 5 voorgeprogrammeerde nummers. Dat zijn ook de enige nummers die kunnen worden gebeld met het mobieltje.
Een voorbeeld van een kindermobiel is de Foony mobiel. De Foony is nooit doorgebroken, en is zelfs uit de markt gehaald omdat er kankerverwekkende straling uit zou komen. Niet alleen de Foony is nooit geïntegreerd, het hele concept van het kindermobieltje is nooit aangeslagen.


Richtsje

Robothondjes leek altijd een geweldige vervanging voor de echte hond. Echter zijn deze robots nooit goed genoeg geweest om de trouwe viervoeter van vlees en bloed vervangen. Op het moment dat ze op de markt kwamen leek het even een hype maar door de hoge prijs die betaald moest worden bij de aanschaf van de hond en waarschijnlijk de lage aaibaarheidsfactor is het stukje speelgoed door weinig mensen in hun hartje gesloten.
Mensen gaan duidelijk toch liever voor een domme hond dan één met kunstmatige inteligentie.

Geen opmerkingen: